Tidspress har skylden

Her kan du lese om nyheter, prototyper og nyvinninger knyttet til lastebiler og transportrelatert utstyr. Tråden er knyttet opp til tungt.no sin nettside, og her er det mulig å poste og diskutere aktuelle nyheter i overnevnte kategori.

Moderatorer: Stig-Arne, Lysmester`n, jvsandem, DeLutte, MOOY, topline164, Administrator

Tidspress har skylden

Innlegg Nokia » Ons Jan 19, 2011 23:36

http://www.ba.no/nyheter/article5453731.ece


NLF sin mann sier blant annet:

Halsøy sier Norges Lastebileierforbund jobber intenst med holdningsendring hos sjåfører. Den handler i første rekke om å få sjåførene til å påse at bilene deres er best mulig skodd, og at de blir flinkere til å avpasse farten etter forholdene.

Jaavel.... Så altså:

Hvis bare sjåførene endrer holdning, hvis bare sjåførene ser etter at bilene er ordentlig skodd, hvis bare sjåførene avpasser farten, så er ikke tidspresset noe problem lenger ??

Ooookei !!

Så når bileierne (enkelte, ikke alle) sier: "de går ei uke til" om de gamle dekka når en ber om nye, og når bileierne aksepterer kundenes/speditørenes korte tidsfrister på sjåførenes vegne, så kan sjåførene tilpasse farten etter forholdene, og unngå alle problemer ??

Næh, jeg tror det intense arbeidet med holdningsendringer bør innbefatte bileierne også jeg.
Nokia
Lærling
 
Innlegg: 215
Registrert: Man Mai 21, 2007 18:21

Innlegg un.1830 » Ons Jan 19, 2011 23:38

Helt i forhold til Norsk Standard og NLF sin "vi som hater sjåførene" :cowboy:
H2SO4
un.1830
Veteran
 
Innlegg: 1407
Registrert: Man Jan 04, 2010 11:37

Innlegg MB 4154 » Tor Jan 20, 2011 17:14

Lurer på om noen av våre egne folk har noen tanker om hva som må gjøres??? Hver eneste gang noen uttaler seg om dette temaet her,så er de bare noen klovner og hottentotter.....
Scania + Bussbygg + Trailerbygg = Heilt Konge
MB 4154
Bileier
 
Innlegg: 2632
Registrert: Søn Jul 08, 2007 18:50
Bosted: Gjøvik.

Innlegg Tangen » Tir Feb 08, 2011 22:29

JEG står fast ved at et av problemene ligger i at sjåfører i hovedsak har for mye lojalitet til arbeidsgiver. Tar man opp med arbeidsgiver at man kansje skulle hatt noen nye dekk, så får man slengt i fjeset at "DE ER JO NESTEN NYE Å ER GODE SOM GULL!", så godtar man det og kjører videre i frykt for å komme dårlig overenns me sjefen å misste frynsegoder som egen bil, bruke lastebilen til private ærend, få diesel på firmaets regning, få putte enkelte svarte oppdrag rett i ega lomme, osv. Tar man opp kampen med arbeidsgiver, har man INGEN i ryggen (de fleste er ikke organisert), og man kan misste frynsegodene og tilliten til sjefen. Det er i allefall min erfaring med typiske små transportbedrifter som gjerne kaller seg "transport" eller "budservice" i tillegg til navnet på eiern.
Og sjåfører ER pliktig til å si fra og nekte å kjøre om man ikke har utstyret til det, samma som at de er pliktig til å nekte å ta med overlast, nekte å bryte kjøre-og-hviletider, pålagt og følge fartsgrenser osv. Men er jo vansklig for en sjåfør å stå på sitt når man blir overkjørt av sjefen å ikke har noen bak seg, når eneste man risikerer er å komma dårlig overenns me sjefen å misste frynsegodene.
noen kjører scania, mens andre kommer seinere
Tangen
Lærling
 
Innlegg: 178
Registrert: Tir Sep 23, 2008 09:37
Bosted: Ålesund for øyeblikket


Gå til Nyheter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest