Lys i tunnelen

Moderatorer: Knut Viggen, Frode Tellevik, Svein-Ove Arnesen, Njål Hagen

Lys i tunnelen

Innlegg Frode Tellevik » Ons Nov 25, 2009 18:40

Tunneler engasjerer. I hvert fall hvis de er stengt. Det har vært mye engasjement de siste månedene for dem som trafikkerer strekningene mellom øst og vest. November har vært tunnelmåneden i 2009.

Nesten daglig har telefonen ringt her på hjemmekontoret. Til alle døgnets tider. Det gjør den for så vidt alltid, men de siste ukene har svært ofte åpningssalven fra oppringer omhandlet en eller annen tunnel. En stengt sådan.

Man trenger ikke kjøre mer enn en halvtime fra Bergen, før Arnanipatunnelen står for tur. Her jobber de med et eller annet om nettene, som sender store og små biler ut på en smal og 15 minutter lang omvei.

En halvtime senere dukker Hettetunnelen på E16 opp. Dette er en av de 249 tunnelene mellom Bergen og Voss. (Det føles i hvert fall slik…)
Her er det skrubbing av en rasfarlig fjellside som fører til stenging i perioder. Som regel for liten tid til å få en fullgod pause, men mer enn nok tid til å få ytterligere tidspress på turen videre til Oslo.

Nå er det fri flyt helt til Flengjatunnelen, mellom Gudvangen og Flåm. Også her er det kolonnekjøring og ventetid.

En halvtime senere når vi verdens lengste. Som selvsagt akkurat nå går på verdens lengste vaskeprogram. Kolonnenetidene mellom de to sistnevnte tunnelene åpner for hasardiøse og adrenalinfremmende kjøreadferd både for store og små.
For de som sikret seg beste startspor og vant fartsetappen mellom Flåm og Aurland, vanker det premie.
En kjøretur i nedsatt hastighet forbi stillestående vaskebiler, som sikkert venter på mannskapene som er til middag på Håbakken.

Men selvsagt finnes det alternativer. Hardangervidda ligger der, vakker som bare en nasjonalpark kan. Og nå er også Vallaviktunnelen åpnet igjen etter sine tilmålte stengte uker i forbindelse med Hardangerbrua.

Og så har vi jo Haukeli. Et ekstra spenningsmoment er selvsagt gamleveien opp Austmannalia, men pokker heller. Vi skal jo kjenne at vi lever!
Tunnelen skulle åpnes i morgen, men i Austmannalia er det så mye stein at det vil ta et par uker til å sikre fjellet for nye spontanaborter over tunnelportalen.

Alt har en ende. Også tunnelene. De har til alt overmål to.
Det kunne vært verre. Vi må velge å se det positive i det. Hadde det rast og gått hull i taket på en av våre undersjøiske tunneler, hadde den nok blitt stengt i månedsvis. Og det hadde gått med usannsynlige mengder med tyggegummi for å holde vannet ute.

Og mens vi er inne på forutsigbarhet for transportbransjen. Nå er kolonnekjøringen på fjellet i gang.
God tur.
Brukerens avatar
Frode Tellevik
- Journalist, tungt.no -
 
Innlegg: 15
Registrert: Ons Nov 05, 2008 21:32
Bosted: Bergen

Innlegg MB 4154 » Man Nov 30, 2009 00:52

Mitt råd er: senk skuldrene og ta det som det kommer. Varemottagere og avsendere må bare akseptere at vi bor i noe som ligner ei kjempemessig steinrøys,og er vegen stengt,ja så er'n det. Det her er noe vi har levd med i "alle" år,stengt pga ras,fjellet stengt pga uvær osv osv....Og det blir vi også pent nødt til å fortsette og leve med i all fremtid også,uansett hva all verdens kontorister og EU's regler om kjøre og hviletid måtte mene....

Og at de driver med litt vedlikehold er jo tross allt for at vi som bruker vegen skal ha det litt bedre/sikkert på jobb da.Skjer det ikke noe,så blir jo DET galt også :roll:

Ikke ett eneste lass er verdt og ofre liv og helse for,hverken for seg sjøl eller andre vegfarende.
Scania + Bussbygg + Trailerbygg = Heilt Konge
MB 4154
Bileier
 
Innlegg: 2632
Registrert: Søn Jul 08, 2007 18:50
Bosted: Gjøvik.

Innlegg Dennis » Man Nov 30, 2009 01:26

Selv om det ca passelig surt å bli stående såpassa lenge at man ryker på noe i regelverket om å kjøre når man er trøtt og sove når man er våken. Er glad jeg ikke kjører fisk eller noe annet som involverer øst vest når jeg ser galskapet satt i system... Kanskje vi ikke er så forbannet flink til å lage tunnel alikevel? Her i "steinrøysen" norge.
Dennis
Bileier
 
Innlegg: 2863
Registrert: Fre Jun 06, 2008 17:06

Innlegg The Cowboy » Tor Des 03, 2009 20:41

Ja, er ikke bare bare å farte i dette landet med last nei! Og som du sier over her, "Ikke ett eneste lass er verdt og ofre liv og helse for,hverken for seg sjøl eller andre vegfarende.", er grunn til at jeg nå står stille i kr.sand! Føler det rett og slett ikke er forsvarlig nok å kjøre videre mot stavanger på det føret som er nå!

Jaja, så blir jeg litt senere hjem i morgen, det får våge seg.. Damen vet om det, så hun har godtatt det! hehe..
Brukerens avatar
The Cowboy
*he-he*
 
Innlegg: 6311
Registrert: Man Des 03, 2007 14:20
Bosted: Skien


Gå til Blogger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest