Det finnes en lastebilgud

Moderatorer: Knut Viggen, Frode Tellevik, Svein-Ove Arnesen, Njål Hagen

Det finnes en lastebilgud

Innlegg Svein-Ove Arnesen » Søn Mai 10, 2009 21:09

Jeg har nettopp kommet hjem fra mitt livs største messeopplevelse. Klarer ikke lande ennå. Jeg er høy på opplevelser og må bare sette meg ned for å dele noen av tankene mine akkurat nå.


Crewet på messa, messegeneral Bjørn Magnussen samt redaksjonen har jobbet lange dager og netter. Skjønt jobbet - det føles ikke slik. Det føles mer som en gedigen vitamininnsprøyting.


Jeg har møtt mange mennesker. Mennesker jeg har sett opp til. Mennesker som har lært meg mye. Så har jeg da kanskje også mye å lære.

Det paradoksale er at det er de "vanlige" mennesker jeg har møtt som har vært de mest interessante. De som har en historie å fortelle. Og det har de fleste, bare vi er flinke nok til å lytte og se menneskene rundt oss.
Det er det det handler om. Vi vil alle bli sett. Men da må også vi se selv.

Jeg møtte Ingar Kvia. Ildsjelen som har brukt absolutt all sin tid i 10 år på å samle inn penger slik at et sykehus i Tanzania skal ha en lastebil og litt utstyr for å klare seg. Han prater som en foss, men slår seg ikke på brystet tross det fabelaktige han har klart. På ti år har han samlet inn 7,5 millioner kroner. Jeg må huske å lage noe på ham en gang.


Jeg pratet med en haug av våre forumbrukere på Bergli Truckstop. Mennesker som er stolte av jobben sin. Trailermyggen med ny bil, de to gutta som ba oss om å kjøre dem til "nærmeste bil med fri eksos", danskene som danset gjennom natta på truckers music festival, Boije, Guldager samt en bataljon av gamle lesere som gikk der og gliste. Av og til kom en røverhistorie. Andre ganger kom triste saker frem. Dette binder oss sammen!

Jeg har også kommet nærmere tidligere kollegaer. Samt blitt bedre kjent med nye. Fredrik som er administrator på forumet er en av disse. Adrian som legger ned enormt mye jobb på forumet er en annen. Han rakk jeg ikke prate mye med - vi får gjøre det neste gang, Adrian.

Jeg møtte igjen utstillere jeg bare ser på messer, men som er med på å forme transportbransjen gjennom jobben sin. Som lager nye løsninger. Slik den blide sørlendingen med trucken, Olav Lauvdal. Han viste en gang frem produktene sine til Sveriges statsminister Gøran Persson uten å kjenne ham igjen, og ba ham ta kontakt i tilfelle han en gang begynte å kjøre truck.


Jeg tenker på hvor stolte alle er av bilene sine. Av yrket sitt. Tror ikke det er like mange snekkere som oppgraderer snekkerbeltet sitt, eller rørleggere som går med trøyer av tanga si.

Jeg tenker på "Onnaien" som kjørte med V8-buss fra Jæren omtrent uten stans til Oslo for å være med på konvoi til messa. En konvoi som ble iscenesatt av Jon Sandem. Han fikk et lass nordover like før start og fikk ikke vært med. Tross all jobb han har lagt i det.

Jeg tenker på Ola Sandøy som ikke fikk vært med fordi han nå sitter i fengsel for uaktsomt bildrap. Jeg tenker på Geir Hansen som ble frikjent for det samme. Han var der.

Nå som jeg skriver dette, får det meg til å se hvor priviligert jeg er. Om et par uker har jeg tilbrakt nøyaktig halvparten av mitt liv i TransportMagasinet. 17 år. Jeg tipper jeg går for 17 til.

Takk skal dere ha, alle som var på TRANSPORTmessa!

Vi er en stor familie. En menighet. Og nå vet jeg at Gud har lappen!
Sist endret av Svein-Ove Arnesen den Tir Mai 12, 2009 11:55, endret 3 ganger.
Brukerens avatar
Svein-Ove Arnesen
- Nettredaktør, tungt.no -
 
Innlegg: 30
Registrert: Ons Aug 27, 2008 17:47
Bosted: Ullerøy

Innlegg adri » Søn Mai 10, 2009 23:57

Den praten får vi ta igjen ja. Uansett hvor mange timer man har på en slik messe er det alltid masse man føler man ikke har rukket.
Counting all the assholes in the room. Well I'm definitely not alone.

www.mooypictures.com
Brukerens avatar
adri
Co-administrator
 
Innlegg: 7362
Registrert: Lør Okt 29, 2005 15:59
Bosted: Molde/Raufoss

Innlegg speed45 » Man Mai 11, 2009 01:29

Gratulere!

Dette var bare kjempebra !!
Brukerens avatar
speed45
Lærling
 
Innlegg: 161
Registrert: Tir Jun 26, 2007 12:55
Bosted: Drammen

Innlegg Onnaien » Fre Mai 15, 2009 22:24

Var nok Apen som kjørte bussen,men Onnaien var med som passasjer...;)...Takker for ei kjempe messe,den var topp...:tommel:...Håper på neste år også,for det ga mersmak hos alle Jærbuene i bussen...:D
91181198

The chicken...:D
Brukerens avatar
Onnaien
Sjefstøffel
 
Innlegg: 13918
Registrert: Tor Mai 11, 2006 14:57
Bosted: Undheim / Time


Gå til Blogger

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron