Lastebil registrert som motorredskap

Her kan du starte og/eller delta i diskusjoner knyttet til lastebiler og transport generelt. Diskusjonene skal ha et relativt saklig innhold, og ikke inneholde støtende kommentarer.

Moderatorer: Stig-Arne, Lysmester`n, jvsandem, DeLutte, MOOY, topline164

Lastebil registrert som motorredskap

Innlegg Vegar » Søn Jun 29, 2014 16:58

Hvilke regler er det som gjelder for lastebiler som er registrert som motorredskap?

Som sikkert flere her har sett så kom det ut en Scania 112 med tømmerpåbygg på finn som er regga som motorredskap (http://www.finn.no/finn/b2b/truck/objec ... rough=true).
Er det noen som har et klart svar på om hva slags regler som gjelder for transport med slike biler?
Regner med den ble registrert som motorredskap pga brøyting, og at påbygget har kommet i ettertid.
Brukerens avatar
Vegar
Hjelpemann
 
Innlegg: 21
Registrert: Lør Jan 08, 2011 18:45

Re: Lastebil registrert som motorredskap

Innlegg Lysmester`n » Tir Jul 01, 2014 07:25

Motorredskap: Mobile maskiner/selvkjørende arbeidsredskap, som har hjul og/eller belter når maskinen eller redskapen grunnkonstruksjonen atskiller seg fra andre motorvogner for transport av gods eller personer, eller traktor. Kjøretøyet skal i all hovedsak være innrettet for å utføre bestemte arbeider, ha fast monterte redskaper eller maskiner. Som motorredskap regnes uansett ikke kjøretøy hvis hovedfunksjon - forsåvidt gjelder selve transporten - er kjøring på veg. Dette gjelder likevel ikke vegarbeid.


Som motorredskap regnes også motorvogn som hovedsaklig er innrettet for transport av personer eller gods eller til å trekke annet kjøretøy og som har en konstruktiv hastighet ikke over 25 km/t. Som motorredskap regnes også motorvogn som hovedsakelig er beregnet til intern transport av masse, jord eller lignende på bygge- eller anleggsplasser eller i terreng og som bare unntaksvis brukes på offentlig veg (dumpere), dersom konstruktiv hastighet ikke overstiger 30 km/t.

Som motorredskap regnes også to- og trehjulet motorvogn, jfr. § 2-3, med konstruktiv hastighet ikke over 6 km/t.

Som motorredskap regnes også motorvogn, bestemt til transport av personer eller gods, som har belter, eventuelt med styreski/styrehjul, og som har konstruktiv hastighet ikke over 30 km/t.

Som motorredskap regnes også motorvogn som er bestemt til å føres av gående. Som motorredskap regnes også kombinasjoner av slik motorvogn og tilhenger eller tilhengerredskap.
Brukerens avatar
Lysmester`n
- MODERATOR -
 
Innlegg: 496
Registrert: Fre Jan 18, 2008 00:24
Bosted: Hvam, Nes, Romerike


Gå til Diskuter lastebiler og transport

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest