viewtopic_print
Side 1 av 1

Privatimport av amerikansk lastebil

InnleggSkrevet: Lør Des 26, 2009 13:39
txviking
Jeg har en 1997-modell Peterbilt 379 som jeg kjørte litt (for kos) i USA. Den har Florida-skilter og er registrert i mitt navn.

Jeg spurte Tollvesenet og Vegvesenet om hva som skal til for å ta den inn i Norge. Tollvesenet sier det ikke er noe problem, men Vegvesenet forteller at den er nesten umulig å registrere fordi den må gjennom rådyr EU-godkjenning på lab. Dette til tross for at lignende biler kunne registreres fritt i Norge frem til et par år siden.

Er det noen vei rundt dette? Kan den tas inn til et annet land i Europa og så til Norge derfra, eller blir det samme tøyset? I verste fall, vet noen hvordan man kan få en slik EU-godkjenning så billig som mulig? (Var visst snakk om flere hundre tusen kroner.)

Jeg er glad i denne bilen, så jeg er ikke interessert i å selge den og kjøpe en eldre bil. Da får den heller bare stå i USA, evt. tas inn til Norge uten skilter.

InnleggSkrevet: Lør Des 26, 2009 13:39
txviking
(Det dreier seg forøvrig om bilen dere ser på avatar-bildet mitt.)

InnleggSkrevet: Lør Des 26, 2009 14:10
terje
Ta kontakt med Øystein på Løten, Han driver å tar inn biler å regger dem.
Kommer ikke på hva han heter til etternavn men er sikkert noen her inne som vet.
Sist jeg snakket med han så sa han det var noen nye regler som gjorde det vanskelig å få regga bile for tiden. Enkleste var med med veteraner, men er sikkert ikke umulig.

Du får ha lykke til. Håper du får det til.

Hjemmesiden hans: http://www.123hjemmeside.no/usatrucks/11605324

InnleggSkrevet: Lør Des 26, 2009 15:15
Desperado